Omstreden filmhit Sound of Freedom straks te zien in Nederlandse bios

Door ANP
2 min
De omstreden Amerikaanse film Sound of Freedom komt uit in de Nederlandse bioscopen. De film komt in oktober uit, maakte distributeur Dutch FilmWorks dinsdag bekend. De film was, vrij onverwacht, naast Barbie en Oppenheimer deze zomer een groot succes in de VS. Sound of Freedom, die nog geen 15 miljoen dollar kostte, heeft al bijna 200 miljoen dollar opgebracht.

Acteur Jim Caviezel speelt een CIA-agent die zich bezighoudt met pedofilie-zaken. Zijn strijd tegen kinderhandelaars leidt hem uiteindelijk tot de donkerste uithoeken van Colombia waar hij zelfs zijn eigen leven op het spel moet zetten. Sound of Freedom kreeg in de Amerikaanse media overwegend goede kritieken. Een bijrol is weggelegd voor Oscarwinnares Mira Sorvino.

De film kwam in opspraak doordat hoofdrolspeler Caviezel bevestigde aanhanger te zijn van de uiterst rechtse QAnon-beweging. Deze groep gelooft onder meer dat leden van de Amerikaanse elite pedofiele satanisten zouden zijn. Een andere acteur uit de film, Eduardo Verástegui, sympathiseert met de Hongaarse extreem-conservatieve leider Viktor Orbán.

Dutch FilmWorks heeft de Nederlandse trailer van de film dinsdagavond online gezet.