Pete Philly & Perquisite gaan nieuw album uitbrengen

Door ANP
2 min
Het Nederlandse muziekduo Pete Philly & Perquisite komt met een nieuw album. Dat vertelden de twee muzikanten zondag bij Renze Op Zondag. Op 17 november geeft het duo, dat in 2009 uit elkaar ging, een reünieconcert in AFAS Live in Amsterdam.

Het idee om weer samen wat te gaan doen ontstond voor de coronapandemie, vertelt Perquisite, maar mede door de pandemie ging dit toen niet door. Songwriter Pete Philly en componist en producer Perquisite besloten vorig jaar toch om samen de studio in te duiken.

De artiesten gingen na hun split als solo-artiesten verder. Perquisite was naar eigen zeggen benieuwd wat uit een studiosessie zou komen. "Echt letterlijk de eerste sessie die we deden hadden we al een nummer gemaakt waarvan we dachten: dit moet de intro worden van de EP", vertelt hij daarover. "Toen dachten we nog: het gaat een EP worden."

Derde album

Maar elke sessie maakten de muzikanten weer een nieuw nummer, vervolgt hij, waardoor ze nu zo'n dertien nummers hebben. "Dus het is wel echt een album", reageert Pete Philly. "Dit wordt ons derde album."

Het duo bracht achttien jaar geleden hun debuutalbum Mindstate uit. In 2007 verscheen het tweede album, Mystery Repeats.