De Griezels van Roald Dahl in 2025 als animatiefilm te zien op Netflix

Door ANP
3 min
Van het boek De Griezels van schrijver Roald Dahl komt in 2025 een animatiefilm op Netflix uit. Het is de eerste animatiefilm van een van de boeken van Dahl op Netflix. In 2021 kreeg de streamingdienst de rechten van de werken van de Britse schrijver in handen.

De Griezels gaat over meneer en mevrouw Griezel, de meest stinkende, akeligste mensen ter wereld. Wanneer zij in hun stad aan de macht komen, besluiten twee dappere weeskinderen en een familie magische dieren om net zo sluw als de Griezels te worden om zo de stad te kunnen redden. De film wordt geregisseerd door Phil Johnston en gemaakt door de animatiestudio die eerder ook films als The Boss Baby en The Bad Guys maakte.

Voor Johnston was De Griezels vroeger zijn favoriete boek toen hij jong was. "Ik vond de Griezels en hun gemene streken geweldig. Het grappige is dat ze geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen of er fatsoenlijk uit moeten zien", zegt hij in een verklaring. "Ik hou van deze film omdat hij ons herinnert dat mensen zoals de Griezels, die altijd boos zijn en wraak willen nemen, niet mogen winnen in onze wereld."

Eerder werd al bekend dat regisseur Wes Anderson de korte life-actionfilm The Wonderful World of Henry Sugar heeft gemaakt, deze verschijnt op 13 oktober op Netflix. Ook is er een animatiefilm over Sjakie en de Chocoladefabriek in de maak. Beide verhalen zijn eveneens door Dahl geschreven.