Gemeente Lelystad wil Bataviastad uitbreiden met hotel, attracties en survivalpark

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Straks wordt het meer dan alleen maar shoppen in Bataviastad in Lelystad. De gemeente heeft details vrijgegeven over de plannen voor Bataviastad. Zo komen er onder meer een hotel, pretparkattracties en een survivalpark. Dat meldt de gemeente Lelystad.

Het heeft jaren geduurd voordat de plannen voor Bataviastad uitgewerkt zijn. Nu is het eindelijk zo ver. Concreet zijn de plannen nog niet, maar wel hoopt de gemeente dat zij snel met de eerste fase van het project kunnen beginnen. Dat is de aanleg van het waterparkhotel. In het gebied waar nu het outletcenter staat, zijn nu ook al de Bataviahaven en museum Bataviastad te vinden.

Toeristische trekpleister

De gemeente heeft als doel om het Bataviakwartier aantrekkelijker te maken voor dagjesbezoekers, maar ook voor toeristen die meerdere dagen in Lelystad verblijven. Bereikbaarheid is volgens de gemeente erg goed en Bataviastad is momenteel al goed voor 3 miljoen bezoekers op jaarbasis.

Sinds vorige week kunnen investeerders en exploitanten hun ideeën opsturen naar de gemeente voor een hotel met een waterpark. Daarvoor is twee hectare grond vrijgemaakt. De voorwaarden voor het hotel zijn dat het minimaal drie sterren en honderd kamers moet hebben. Daarnaast is de doelstelling om 200.000 extra bezoekers te trekken met het waterpark.

In het aanbestedingsplan van de gemeente staat verder dat zij de komende maanden op zoek gaan naar ontwikkelaars voor andere plannen. De gemeente wil een promenade aanleggen aan het water, waar horeca, winkels en entertainment komen. Daar hoort ook het Extreme Adventure Park bij, waar mensen onder andere kunnen abseilen.

De gemeenteraad hoopt rond de zomer van volgend jaar met een definitief bestemmingsplan te komen.