Petitie 3FM voor ESF-nominatie Joost Klein heeft al 10.000 krabbels gescoord

Door ANP
1 min
Als het aan NPO 3FM en duizenden luisteraars ligt, gaat rapper en youtuber Joost Klein volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival (ESF) in Zweden. De zender startte vorige week woensdag een petitie om Klein naar Stockholm te krijgen en dinsdag werd bekend dat inmiddels al meer dan 10.000 mensen hiervoor hebben getekend.

Dj's Jamie Reuter en Olivier Bakker startten de petitie in hun avondprogramma VoorAan van omroep PowNed. In combinatie met een campagneposter en de petitie hopen de presentatoren de selectiecommissie van het songfestival ervan te overtuigen om Klein volgend jaar namens Nederland naar het liedjesfestijn te sturen. In de commissie zitten onder anderen zangeres Jacqueline Govaert, presentator Cornald Maas, dj Sander Lantinga en zanger Jaap Reesema.

Klein kwam in 2017 met zijn nummer Scandinavian Boy binnen op plek 77 in de Singles Top 100 van samensteller GfK Dutch Charts. Begin september kwam zijn nummer Droom Groot nieuw binnen op plaats 96 in de hitlijst. Vorig jaar stond de artiest onder meer op Pinkpop.