Michelingids gaat unieke hotels bekronen met sleutels

Door Marian van Reesch
3 min
Vanaf volgend jaar krijgen niet alleen restaurant een beoordeling van de befaamde Michelin, maar ook in de hotellerie kunnen ze strijden om de bekroning. In plaats van sterren zullen hotels een Michelinsleutel ontvangen wanneer zij een uitzonderlijke hotel- en reiservaring bieden. Dit meldt Hospitality Management.

De organisatie heeft in de laatste vier jaar een selectie gemaakt van vijfduizend hotels en logies die in de running zijn voor een sleutel. Net als bij restaurants, wil het team van Michelin een aanbod samenstellen met onafhankelijke aanbevelingen. “De gids stelt hiermee zijn expertise ten dienste van reizigers in hun zoektocht naar gepersonaliseerde ervaringen. Als antwoord op de hyperstandaardisering van hedendaagse logies, willen wij de emoties van gasten opwekken door hen te leiden naar bijzondere bedrijven die op alle gebieden uitblinken: architectuur, professionele knowhow en de bevestiging van een unieke persoonlijkheid.”

Onderscheiding

“Net zoals de Michelinsterren restaurants onderscheiden die op de top van hun kunnen zijn, zal de Michelinsleutel de meest uitzonderlijke hotels over de hele wereld belonen. Deze onderscheiding erkent ook het teamwerk van toegewijde en gepassioneerde hotelprofessionals.” 

In de eerste helft van 2024 begint Michelin met het uitdelen van de eerste sleutels. Het is nog niet duidelijk of hotels meerdere sleutels kunnen winnen, zoals met de restaurantsterren.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch