Kindvriendelijke uitjes in Noord-Holland voor tijdens de herfstvakantie

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
10 min
Na een paar maandjes de kids weer naar school te hebben gebracht, begint volgende week de eerste vakantie van het schooljaar voor noord en midden Nederland: de herfstvakantie. Het is gedaan met de rust en vrede. Dan maar op zoek naar iets leuks om ze af te leiden. Geen idee waarmee? Nou, wij gelukkig wel! Hier is speciaal voor jou een lijstje met de leukste uitjes in Noord-Holland tijdens de herfstvakantie. Deze zijn zowel gratis als betaald, er staat voor iedereen wat leuks in de lijst.

Marinemuseum Den Helder

Op zoek naar een leuk uitje dat niet alleen interessant is voor de kinderen, maar ook voor jou? Ga dan naar het Marinemuseum in Den Helder. Ook deze herfstvakantie organiseert het museum allerlei activiteiten. In de voorstelling ‘Geheime dieptes’ word je meegenomen naar de tijd van de Koude Oorlog en stapt matroos Bertus aan boord van onderzeeboot Tonijn. Je leert hier hoe zij overleven onder water en hoe een noodsituatie in een onderzeeër eruitziet.

Ook is er een gratis speurtocht uitgezet, speciaal voor kinderen.

Wil je weten wat er nog meer te beleven is in het Marinemuseum? Klik dan op deze link.

Bakkerijmuseum Medemblik

Nee, je gaat hier geen gestolen schilderijen aantreffen, maar wel brood. Heel veel brood. Grapje natuurlijk, dat valt reuze mee. Wat niet meevalt daarentegen is het aanbod kinderactiviteiten dat het museum biedt tijdens de vakantie. Kinderen kunnen meehelpen met het versieren van paddenstoelenkoeken, met marsepein, glazuur en andere lekkernijen. En die marsepein, die kunnen kinderen zelf boetseren!

Geïnteresseerd? Bekijk hier dan meer informatie!

Nazomerkermis Purmerend / Oudhollandse kermis Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)

In het Zuiderzeemuseum is het altijd een feestje, maar wanneer de Oudhollandse Kermis naar Enkhuizen komt dan gaat het dak er helemaal af. Van 14 tot en met 29 oktober kun je hier genieten van kermisattracties uit de 20 eeuw. Zo is er een zwanenzweefmolen, een hoge luchtschommel en een traditioneel carrousel. Wil je weten wat de toekomst jou te bieden heeft? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan de waarzegster.

Op een aantal data is er ook een traditionele poppenkastvoorstelling. Deze wordt gepresenteerd door poppenspeler Egon Adel van poppentheater De Dam. Hij neemt je mee naar de tijd van Jan Klaassen en Katrijn. De voorstellingen vinden drie keer per dag plaats. Voor meer informatie, klik op de link!

Indoor speeltuin De Goudvis Sint Maartensvlotbrug

Mocht het weer niet meezitten maar moeten de kinderen écht even wat energie kwijt, neem dan eens een kijkje in de indoor speeltuin De Goudvis. Terwijl jij lekker aan de koffie of thee zit kunnen jouw kinderen zich heerlijk uitleven in drie overdekt speelparadijzen en meer dan 2.200 vierkante meter speelplezier. Glijbanen, slangentrappen en een kabelbaan, je noemt het en je zult het vinden.

Bekijk hier de openingstijden en tarieven.

Museum van de 20 eeuw: LEGO, Hoorn

Het Museum van de 20 eeuw heeft superleuke expositie “90 jaar LEGO” voor kinderen van alle leeftijden. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen met de enorme collectie LEGO die het museum heeft verzameld. En wegens het succes van de expositie duurt deze nog veel langer dan de herfstvakantie. Dus ook als je in de vakantie geen tijd hebt, dan kun je later alsnog van de expositie genieten!

Bekijk hier het volledige programma.

Met deze vijf leuke kinderactiviteiten kun je de hele week jouw kinderen zoet houden. Heb jij meer suggesties? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel!