Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
2 min
De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

In een verklaring geeft de ANWB aan dat de verkiezing zijn doel heeft bereikt en dat het tijd is voor nieuwe initiatieven. Het evenement, dat voor het eerst werd georganiseerd in 2011, bood Nederlandse uitjes de kans om in de schijnwerpers te staan en meer bezoekers te trekken.

Voordelen voor de recreatiebranche

De afgelopen jaren hebben diverse attracties en locaties geprofiteerd van de extra aandacht die de verkiezing genereerde. Zowel grote als kleine uitjes konden meedingen naar de felbegeerde titel, wat zorgde voor een gevarieerd aanbod en stimulans binnen de recreatiebranche.

Dankwoord aan deelnemers en stemmers

De ANWB bedankt alle deelnemers en stemmers die deze verkiezing tot een succes hebben gemaakt. Met hun betrokkenheid en enthousiasme hebben zij bijgedragen aan het promoten van het brede scala aan uitjes dat Nederland te bieden heeft.