Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Door Nationale Recreatiegids / Michelle Klos
6 min
Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

Met je hoofd in de wolken

Sinds de oplevering in 2022 vraagt de glazen top van de Zalmhaventoren om een skybar. Na twee jaar wordt dit werkelijkheid. Op de 57ste en 58ste verdieping wordt momenteel hard gewerkt aan een 'high end' restaurant en cocktailbar. Horeca-ondernemer Dennis Vermeulen (38) werkt samen met het Franse vrijetijdsbedrijf Magnicity om van deze locatie iets bijzonders te maken.

De lift brengt je in slechts 32 seconden naar boven, waar je een verbluffend uitzicht hebt over de stad. Zelfs iconen zoals de Euromast lijken klein vanaf deze hoogte. Vermeulen zorgt ervoor dat alle gasten optimaal van het uitzicht kunnen genieten, door slim gebruik te maken van hoge en lage tafels.

Voor Vermeulen is deze skybar een droom die uitkomt. Hoewel hij vroeger piloot wilde worden, werd hij afgekeurd vanwege zijn lengte. Nu heeft hij alsnog zijn 'hoofd in de wolken' met dit unieke horecaconcept. Het uitzicht vanaf de Zalmhaventoren biedt een rustgevend en compleet perspectief op Nederland, met alle grote steden in één blikveld.

Het restaurant, genaamd Celest, zal het hoogste restaurant van Nederland zijn, 55 meter hoger dan Club Omen in Den Haag. De naam, Frans voor 'hemels', verwijst naar de ervaring van dineren boven de wolken. Bij lage bewolking kijk je vanuit Celest op een strakblauwe hemel met zon.

Uitgebreid naar Nederland

Magnicity, de wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, exploiteert al iconische locaties zoals de Tour Montparnasse in Parijs en de Berliner Fernsehturm in Berlijn. Nu breiden ze hun portfolio uit met Celest in Rotterdam. Alexia Vettier van Magnicity is enthousiast over de nieuwe toevoeging en prijst Rotterdam om zijn architectuur, haven en Erasmusbrug.

De Zalmhaventoren zal een culinaire trekpleister worden, terwijl de Euromast zijn toeristische functie behoudt. Celest belooft een unieke ervaring te bieden, geïnspireerd op een verhaal van Edgar Allen Poe over een Rotterdammer die naar de maan reist. De bouw van het restaurant op zo'n hoogte is een logistieke uitdaging, maar Vermeulen en zijn team zijn vastbesloten om dit tot een succes te maken.

Gasten zullen alleen de voordelen van de grote hoogte ervaren. Vermeulen wil ervoor zorgen dat het hen aan niets ontbreekt. Roken is echter niet toegestaan, rokers moeten hiervoor 57 verdiepingen omlaag.