Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

Op 8 juni opende gedeputeerde Anne Koning de vernieuwde waterspeeltuin Tanthof in Delft. De waterspeeltuin ontving 450.000 euro vanuit de Kwaliteitsimpuls 2023 en heeft mede daardoor een ware metamorfose ondergaan. Zo heeft de Tanthof nu een trekvlot en een waterbaan, en zijn er over het water diverse spannende bruggetjes gebouwd. Ook zijn er meer paden aangelegd zodat er een betere verbinding is met de naastgelegen kinderboerderij. Deze paden zijn ook geschikt voor kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen. Nieuwe speeltoestellen die ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking, maken de waterspeeltuin een fijne plek om te spelen voor iedereen. Voor volwassenen die aan hun conditie willen werken terwijl de kinderen spelen, is er een fitnessruimte aangelegd in het groen.

Interactieve wandelroutes langs de Atlantikwal

Met steun vanuit de Kwaliteitsimpuls 2023 is ook gewerkt aan het verbeteren van de beleefbaarheid rondom de ‘Festung Holland’. Vier nieuwe interactieve wandelroutes vertellen de verhalen die het landschap herbergt en wekken de oorlogsjaren virtueel tot leven via een VR-bril. Met bijdrage van de provincie zijn de wandelroutes met virtual reality content ontwikkeld en 15.000 VR-brillen beschikbaar gesteld. Stichting Toen en Nu ontving 55.900 euro subsidie vanuit de Kwaliteitsimpuls recreatie 2023. Het naastgelegen museum Icoon ontving ook een subsidie van de kwaliteitsimpuls van 70.000 euro. Hiervoor ontwikkelen ze een duinkamer en een houten uitkijktoren op hun duin.

De subsidieregeling Kwaliteitsimpuls recreatie 2024 is in te zien via deze link.

Foto: Provincie Zuid-Holland