Hoeveelheid verkochte merchandise Taylor Swift is 'uitzonderlijk'

Door ANP
2 min
De hoeveelheid merchandise van Taylor Swift die de afgelopen dagen bij de Johan Cruijff ArenA verkocht is, is "uitzonderlijk". Arnoud Maas, eigenaar van Arnie Merch, heeft dit niet eerder meegemaakt. Zijn bedrijf verzorgt de verkoop van alle merchandise bij concerten in het Amsterdamse stadion, maar ook bij de Ziggo Dome en AFAS Live.

"Sinds 1996 werk ik in de merchandise, maar dit is het heftigste wat ik ooit heb gezien", zegt Maas. Bij de concerten van Harry Styles vorig jaar werd veel ingeslagen, maar dit gaat volgens hem nog verder. "Fans van Taylor Swift kopen niet een shirt, maar tassen vol", zegt hij verbaasd. "We zijn bijna door de vierde truck heen."

Komende nacht brengt een truck nieuwe items zodat de voorraad vrijdag weer bijgevuld is. Volgens Maas zijn bepaalde items momenteel uitverkocht. Zo gaat de grijze trui met rits heel hard en is een sweater maat XS uitverkocht.

De stands met shirts, hoodies, truien, tasjes en armbandjes gingen woensdag al open. Toen wachtten duizenden fans wel drie uur totdat ze aan de beurt waren. Ook donderdag, op de eerst dag van een reeks van drie Swift-concerten, was het erg druk en stonden er lange rijen. Voor de verkoop is twee keer zoveel personeel ingezet als bij andere concerten.