Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

Door Nationale Recreatiegids
4 min
In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

Ondernemer Jeroen van den Heuvel, de eigenaar van de ASC Group en diverse horecazaken in Etten-Leur, wil aan de Hoge Neerstraat een speelparadijs bouwen. Volgens hem werd het initiatief met enthousiasme ontvangen door de gemeente. Hij heeft plannen voor een duurzaam pand, met zonnepanelen en warmtepompen. “Willen ze bij de gemeente ineens oude elementen terugkeren in de nieuwbouw.” Zo wil de gemeente dat hij een rieten dak aanlegt. Dan worden zonnepanelen wel lastig.

Van den Heuvel heeft naar eigen zeggen al twee ton in het speelparadijs gestoken, maar veel bouwwerkzaamheden zijn nog niet verricht. Eigenlijk nog niets. De ondernemer is vaak naar de architect geweest om nieuwe tekeningen te maken. “Gevolgen voor de flora en fauna, geluid, de omwonenden. Alles was bijna rond en toen kwam Welstand weer. En de buurtvereniging.” Daarna moest Van den Heuvel een architectonisch bodemonderzoek uit laten voeren. Hij wil namelijk bouwen in het oudste deel van Etten-Leur, waar volgens de gemeente de ‘hoogste archeologische waarde’ van het dorp geldt.

Dezelfde bestemming

Het blijkt hem zo hoog te zitten, dat de ondernemer de gemeente een ultimatum stelt. Voorheen stond hier namelijk een feestcentrum, die hij dan naar eigen zeggen weer opnieuw opbouwt zodat er geen nieuw bestemmingsplan nodig is. Ook stelt hij dat de omwonenden klagen over verkeersdrukte door een speelparadijs en het mede daardoor langer duurt. “Met die feesten wordt dat een stuk meer.”

Volgens wethouder Ger de Weert is de gemeente blij met de plannen. Die noemt het een ‘mooie toevoeging aan de faciliteiten en activiteiten die Etten-Leur biedt’.