Game Mania vraagt faillissement aan, winkels vanaf dinsdag gesloten

Door ANP
1 min
Game Mania heeft maandag faillissement aangevraagd. Dat besluit heeft de gamewinkelketen genomen nadat er geen overnemer was gevonden voor het bedrijf. De fysieke winkels zijn vanaf dinsdag gesloten. De webshop blijft voorlopig wel open. Game Mania heeft dertig winkels, achttien in Nederland en twaalf in België.

Moedervennootschap Heroik vroeg in juni een soort uitstel van betaling aan bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen. Daardoor was Game Mania tijdelijk beschermd tegen schuldeisers, terwijl het op zoek ging naar een geschikte overnamekandidaat. Het bedrijf ging onder meer gebukt onder gestegen kosten die drukten op de resultaten. Het aantal winkels was de afgelopen jaren al flink geslonken. Zo telde Game Mania in 2019 nog 75 winkels in Nederland en België.

"Game Mania dankt haar medewerkers voor hun inzet, haar klanten voor hun jarenlange loyaliteit, en haar handelspartners voor hun samenwerking", aldus het bedrijf in een verklaring. Bij de winkels in Nederland werkten 67 mensen, bij die in België 24. In totaal had Game Mania 117 werknemers in dienst.