Groningen zegt sorry tegen andere steden

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Na jaren is de ringweg van Groningen dan toch echt klaar. Het zorgt ervoor dat de stad beter bereikbaar is voor mensen van zowel binnen als buiten de provincie. “Het is een project waar de Groningers enorm trots op zijn en waarvan ze weten dat het de stad en regio veel goeds zal brengen”, meldt Marketing Groningen.

De stad stelt dat de komst van de verbeterde infrastructuur ook een onvoorziene ‘bijwerking’ heeft. Zo is de verwachting dat door de verbeterde bereikbaarheid de stad ook meer bezoekers zal trekken. “De prachtige stad, die bekend staat om haar levendige cultuur, historische charme en gezellige binnenstad, wordt straks nog beter bezocht.” Het zou voor andere steden kunnen betekenen dat ze merken dat de bezoekersaantallen zullen teruglopen.

Daarom bieden de Groningers hun welgemeende excuses aan alle steden in Nederland aan, die door deze gebeurtenissen een terugloop in bezoekersaantallen ervaren. “Het was nooit de bedoeling om de dynamiek van andere steden te verstoren”, zegt Eric Bos van Groningen City Hub. “Groningen hoopt dat de situatie zich op natuurlijke wijze stabiliseert. Want hoewel er niets boven Groningen gaat, gunnen we iedere stad in Nederland de groei en bloei die het verdient.”

In de tussentijd nodigt Groningen het land uit om een bezoek aan de stad te brengen, met als grote trots de vernieuwde Grote Markt.

Ook in de komende maanden is er van alles te doen in de stad. Zo is het hoogtepunt van dit jaar het Wintergoud, de winterprogrammering van de stad.

Foto: Marketing Groningen