Subsidie voor duurzaam toerisme in Zuid-Holland geopend

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
De provincie Zuid-Holland hecht waarde aan het verduurzamen van de toerismesector in de provincie en wil ondernemers tegemoetkomen. Daarom stelt het een subsidie open voor duurzaam toerisme, meldt Zuid-Holland.

“Als provincie willen we de negatieve impact van toerisme – op inwoners en natuur – zo klein mogelijk houden en de positieve impact zo groot mogelijk”, schrijft de provincie. daarom wil het ondernemers in de sector tegemoetkomen met een subsidie. Die is verruimd naar 800.000 euro. Gegadigden kunnen van 1 september 2024 tot en met 31 oktober 2024 een aanvraag doen.

De projecten die in aanmerking komen voor de subsidieregeling moeten gericht zijn op het veerkrachtiger maken van de drukke toeristische plekken, of een positieve impact hebben op de bestemming, inwoners en omgeving. Het gaat om projecten rond bezoekersspreiding, het in kaart brengen van de impact van toeristisch bezoek of het oplossen van knelpunten in bezoekersstromen. Projecten die zijn gericht op het ontwikkelen van aantrekkelijke gemeenschappelijke voorzieningen voor inwoners en bezoekers of projecten die het bewustzijn over natuur en cultuur in het gebied versterken vallen ook onder de regeling. Dat geldt ook voor projecten om meer natuur te plaatsen bij een attractie, museum of verblijfsrecreatie.

Meer informatie via de link