Bewoners Prinsenmeer woest op Peter Gillis

Door Johanne Levinsky
1 min
Eigenaar Peter Gillis van vakantiepark Prinsenmeer heeft van de laatste bewoners geëist dat ze vóór zaterdag vertrokken zijn. Anders wordt de politie ingeschakeld. Bewoners voelen zich in de steek gelaten, door Gillis en door de gemeente Asten. De eigenaar van het park had hen lang geleden op de onzekere toekomst van Prinsenmeer moeten attenderen. De nieuwste bewoners zijn van mening dat Gillis nog even snel geld heeft binnengehaald door hen op het park toe te laten. En nu zijn zij straks thuisloos. Dit meldt Omroep Brabant. 

Volgens bewoner Robert Heijkants die vorig jaar augustus nog een chalet op de camping van Oostappen Groep kocht, zitten de vijftig overgebleven bewoners vast tussen de vechtende Gillis en gemeente Asten. Maar hij is zeker van mening dat Gillis flink wat geld van hem heeft geïnd, terwijl hij wist dat het park ten einde was.

Onveilige situatie

Inmiddels heeft Gillis de bewoners gemaand om te vertrekken en werken de slagbomen niet meer. “Hij creëert een onveilige situatie. Mijn partner is hoogzwanger, maar kraamzorg kan hier niet komen”, zegt Heijkants. Een ander stel met een tweejarige dochter is ook radeloos. Een andere woning is gewoonweg niet te vinden. Vermoedelijk gaan ze zondag naar het gemeentehuis om te protesteren.