Matissepassage in Emmen opgeknapt, pannenkoekenrestaurant komt mogelijk terug

Door Femke van Arendonk
4 min
De Matissepassage in Emmen wordt flink opgeknapt. Om de openbare ruimte in de winkel- en horecastraat op te knappen, trekt de gemeente Emmen drie ton uit. Eigenaar van de vastgoedstrook en ontwikkelaar Peter van Dijk heeft alvast een voorschot genomen. Hij hoop snel een opvolgen te vinden voor pannenkoekenrestaurant Met Stroop Ofzo. Dit restaurant stopte er in 2022 mee. Dat meldt RTV 

De Matissepassage is tien jaar geleden al eens grondig aangepakt. Een horecaplein zit halverwege de passage. De winkels waren tien jaar geleden in handen van een belegger uit Zuid-Holland. Hij kreeg het niet voor elkaar alles op te knappen en veel panden bleven leeg.

Ontwikkelaar Peter van Dijk kreeg het winkelgebied in 2022 in handen en heeft inmiddels de nodige actie ondernomen. De Matissepassage is nu helemaal klaar. Gevels zijn vervangen en luifels helemaal afgemaakt. “Daar hebben we twee ton in gestoken.” 

Nieuwe horeca

Omdat er meer horeca in de panden zit, is de leegstand al wat minder geworden. Het Italiaanse restaurant dat er al zat is uitgebreid. Van Dijk verwacht dat het leegstaande pannenkoekenrestaurant over twee jaar ook weer open kan.

Pannenkoekenrestaurant

Met Stroop Ofzo zat tot 2022 in de Matissepassage. De toenmalige eigenaren besloten na tien jaar met het restaurant te stoppen. Het pannenkoekenrestaurant was de enige in het centrum van Emmen. Drie partijen hebben interesse om de zaak over te nemen. Van Dijk hoopt dat de zaak in april of mei 2025 weer opengaat.

Aanpakken Monetpassage

De openbare ruimte en de oostelijke ingang van de Monetpassage wil de gemeente Emmen zelf aanpakken. Met ruimtes voor terrassen wordt wat geschoven en de passage en het plein krijgen nieuwe klinkers. 

Bij de parkeerplaatsen voor de Matissepassage komt meer groen en verder is de gemeente Emmen bezig met nieuw straatmeubilair en een speelplek. Een definitief inrichtingsplan is er nog niet, daarvoor moet eerst overleg gepleegd worden met de omgeving.