Rederij Frisia belooft 'natte safari' vol zeehonden en vogels

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Rederij Frisia en Natuurmonumenten zijn onlangs een samenwerking aangegaan om een aantal nieuwe vaartochten aan te bieden op de Oosterschelde. Ontmoet zeehonden en een scala aan vogels op één van de grootste zandplaten van Nationaal Park Oosterschelde. Dit meldt Natuurmonumenten. 

De Oosterschelde wordt gevormd door een complex getijdensysteem. Tweemaal dagelijks trekt het water zich weg en komen slikken en zandplaten droog te liggen.

Zandbankbuffet  

De gevleugelde bewoners van de Oosterschelde weten dit als geen ander. Het wegtrekkende water verhult een heus buffet aan wormpjes en schaaldieren. Grutto’s, lepelaars en Scholeksters zijn vooral op deze tijdstippen vaak te zien. Ook zeehonden maken gebruik van de getijden. In plaats van de zandbank als voedselbron te gebruiken, zien zeehonden het gebied als uitrustplek. 

De tochten door het ‘natste safaripark van Nederland’ duren zo’n twee uur. Ook de indrukwekkende architectuur van de Zeelandbrug maakt deel uit van de spectaculaire tocht. Soms is het tijdens de vaartocht zelfs mogelijk om een bruinvis te herkennen. Op vertoon van de ledenpas kunnen leden van Natuurmonumenten 2 euro korting krijgen op de vaartocht. De vaartochten vertrekken vanuit Zierikzee, Het Luitje 2. Volg deze link voor meer informatie. 

Door: Nationale Recreatiegids/ Mila Tukker