Help Natuurmonumenten met het onderhoud van het Biessumerbos

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op zaterdag 5 maart gingen de vrijwilligers van het Biessumerbos weer enthousiast aan de slag in het natuurgebied. Na tijden van Corona en de storm kan het Biessumerbos wel weer een opfrisbeurt gebruiken! 

Verslag van 5 en 12 maart 

Dankzij corona was het werk met een grote groep vrijwilligers stil komen te liggen. Door het openen van de samenleving is het echter weer mogelijk om er met een aanzienlijke groep op uit te trekken. Natuurmonumenten stelde een gezamenlijk plan op om de werkzaamheden in het Groningse Biessumerbos weer te hervatten.

Afgelopen zaterdag en aanstaande zaterdag 12 maart zullen de werkzaamheden vooral gericht zijn op het snoeien van bomen en het begaanbaar maken van de wandelpaden. Er zullen daarnaast ook nieuwe bomen worden gepland onder toezicht van ervaren leden. Samen met ondersteuning van de boswachter zal er worden afgewogen wat er verder nog valt te doen.

Informatiesessies 

Natuurmonumenten zal daarnaast nog werkzaamheden uitvoeren die niet door vrijwilligers kunnen worden gedaan. Denk hierbij aan het doorzagen van grotere bogen en het vernieuwen van paden naar bruggetjes. Rondom het Biessumerbos zullen er ook nog twee informatiebijeenkomsten georganiseerd worden voor geïnteresseerden en vrijwilligers. 

Iedereen die de rijke natuurhistorie van het landschap weer tot leven wil brengen is van harte welkom om het team te ondersteunen. Stuur bij interesse een reactie naar lcgroningen@natuurmonumenten.nl.

Door: Nationale Recreatiegids