Burgers en ondernemers komen met groene initiatieven

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op maandag 4 april is het Nationale Groendag. In het teken van ‘Samen verantwoordelijk’ proberen de initiatiefnemers aan te spreken op de verantwoordelijkheid van particulieren in Nederland. In de Noord-Brabantse plaats Oss zal de dag in het teken staan van de manier waarop burgers kunnen bijdragen aan de klimaattransitie. Dit meldt de organisatie van de Nationale Groendag 2022. 

Het initiatief komt uit de Stichting Steenbreek, een collectief van stadsecologen die zich initieel verzette tegen de algemene verstening van de Nederlandse tuinen. De Nationale Groendag komt voort uit hun overtuiging dat de klimaattransitie en het beheer van de natuur niet alleen vanuit de overheid moet komen. Burgers moeten zich actief mengen in deze discussie omdat het grootste gedeelte van het groene oppervlakte niet in handen is van de gemeente maar van particulieren.

Programma 

Aan het begin van de Groendag zullen diverse sprekers hun ervaringen delen over particuliere klimaatverantwoordelijkheid. Ze komen met praktische voorbeelden om het succes van hun aanpak te bewijzen. Tijdens de middag trekt men het centrum van Oss in om enkele groene initiatieven te bewonderen. Tot slot zijn er nog deelsessies waarbij men kan nadenken over de meest effectieve vergroeningsstrategieën. 

De Nationale Groendag duurt van 10:00 tot 16:00. Aanmelden kan via deze website.

Door: Nationale Recreatiegids