Open Toren Dag zet Amsterdam in nieuw licht

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Verschil in perspectief moet er wezen. Onze hoofdstad is natuurlijk vanaf de begane grond al een plek die nationale en internationale aandacht verdient. Maar het blijft voor velen nog een mysterie hoe de historische grachtjes en de moderne hoogbouw er vanuit een vogelperspectief uitzien. Daarom organiseert de organisatie van Open Toren Dag Amsterdam dit jaar de tiende editie van dit evenement. Dit meldt de Gemeente Amsterdam. 

Op 26 maart zijn maar liefst 19 Amsterdamse torens vrij en gratis te bezoeken die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek. Er zijn daarnaast enkele torens opgenomen waarbij een inschrijving van toepassing is. Vanaf 14 maart om 12:00 kunt u zich hiervoor aanmelden op de website.

Activiteiten 

Tevens zullen de partners UvA, Stadsherstel, Hello Zuidas en AM meerdere lezingen en symposia houden over het verleden van de verscheidene torens. Op sommige locaties zullen kunstenaars bezig zijn die live tekeningen maken van de ruimtes. Verder is het mogelijk om leuke weetjes over de torens te verzamelen en is er live muziek in de Ransdorperkerk. 

Het belooft een uniek uitje te worden voor eenieder die zonder trillende benen een toren durft te betreden. Nog een laatste tip; hobby-fotograven moeten deze kans niet laten liggen. De torens zullen niet het hele jaar toegankelijk zijn voor het publiek. Volg deze website voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids