Donatie houdt Veluwse wandelroutes in stand

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Boswachters en vrijwilligers die actief zijn in de Veluwe hebben onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van een lokale sportvereniging uit Arnhem. Hiermee hebben zij extra middelen om de wandelroutes en paden te onderhouden. Dit meldt Natuurmonumenten.  

Actief Fit Arnhem schonk € 500 euro aan Natuurmonumenten. Dit geld wordt besteed voor het aanleggen van wandel- en trailroutes in Nationaal Park Veluwezoom. De paden worden vaak gebruikt door recreatieve wandelaars en sporters. Dit intensieve gebruik vraagt om regelmatig onderhoud en zorg. Het geld kan gebruikt worden voor de aanschaf van gereedschappen, handschoenen en andere benodigdheden.

Maak een unieke wandeltocht 

Natuurmonumenten heeft zich over heel Nederland ontfermt als het gaat om het uitstippelen van de beste wandelroutes. Op deze site is het mogelijk om één van de erkende wandelroutes te lopen. Met behulp van een filter bij de digitale kaart is het mogelijk om een route te maken die aansluit op de behoefte van de wandelaar. Zo kun je routes aanvinken die specifiek bedoeld zijn voor een wandeling met de hond. Of een route die je meeneemt langs historische monumenten. Het is zelfs mogelijk om rolstoelvriendelijke routes te volgen.

Wandelfans kunnen verheugd zijn over de donatie. Op deze manier kan Natuurmonumenten het enorme onderhoud aan deze routes blijven uitvoeren.

Door: Nationale Recreatiegids