Elektrische fietsen nog populairder door oorlog in Oekraïne

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Bracheorganisatie RAI Vereniging heeft sinds het uitbreken van de oorlog op 24 februari een enorme stijging gezien in het aantal zoekopdrachten van e-bikes. Dit baseren zij op de zoekopdrachten van Marktplaats. Ook leasemaatschappijen krijgen steeds aanvragen voor e-bikecontracten. Dit meldt Sittard-Geleen.Nieuws.nl.  

Stella Fietsen en Gazelle merken een vergelijkbare trend over de periode van 2021 tot en met nu. De eerste fietsenfabrikant noteerde een stijging van 35 procent. Consumenten geven als primaire reden gestegen brandstofprijzen. Doordat het fietsseizoen nu samenvalt met de toenemende inflatie is de vraag dubbel zo hoog. Het fietsmerk Cortina ontwikkelde zelfs een rekentool om de besparing van een elektrische fiets overzichtelijk te vergelijken met het gebruik van een auto. 

Torenhoge zoekopdrachten 

Een derde reden die de fietsproducenten aangeven is de relatief milde winter. Lekker weer nodigt uit tot recreatie en in het verlengde meer fietsverkopen. Marktplaats meldde dat drie weken na de start van de oorlog het totaal aantal zoekopdrachten steeg naar 155.000. Een indicatie van de stijgende vraag naar groene vervoersmiddelen die niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. 
 

Door: Nationale Recreatiegids