Zuid-Holland maakt ruimte voor bootjes, fietsen en kano's

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In de regio’s Hollandse Plassen, Midden-Holland en het Hof van Delfland gaat de provincie jaarlijkse subsidie beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van waterrecreatie. Watersport, zwemmers, fietsers en wandelaars kunnen rekenen op nog meer buitenvoorzieningen om de dichtstbevolkte provincie van Nederland te ontdekken. Dit meldt de Provincie Zuid-Holland. 

Kleine recreatievaart 

Een van de genoemde maatregelen in het Regionaal waterprogramma Zuid-Holland 2022-2027 is de uitbreiding van de kleine recreatievaart. Booteigenaren van sloepen en kleine motorboten kunnen straks rekenen op meer aanlegvoorzieningen, nieuwe trailerhellingen, nieuwe vaarverbindingen en de opheffing van vaarverboden. Verder worden ook kanoroutes verder aangelegd.

Krachten bundelen 

In het nieuwste plan is tevens een verbetering van de waterkwaliteit opgenomen. Om te blijven voldoen aan de vraag naar drinkwater en schoon zwemwater werkt de Provincie intensief samen met 7 Zuid-Hollandse waterschappen, drinkwaterbedrijven, omgevingsdiensten en gemeenten. De opgave om schoon water aan te bieden voor consumptie en buitensport vergt een bundeling van krachten.

Wandelen en zwemmen 

Door te investeren in de waterkwaliteit zal er veel overlap zijn tussen wandelaars die ook willen zwemmen. De Provincie bevordert daarom wandelroutes langs het water, de begrenzing van grote recreatievaart waardoor er meer ruimte komt voor recreatief zwemmen en het onderhouden van goede en veilige zwemlocaties in oppervlaktewater.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Provincie Zuid-Holland