Eilandhoppen van Vlieland naar Schiermonnikoog met het hele gezin

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Wadden zijn één van de meest bijzondere ecosystemen in Nederland. Tussen het Nederlandse vaste land en de vijf eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog scheppen zoet en zout water een unieke leefomgeving. Hoewel de overtocht naar één van de individuele eilanden al een bijzonder ervaring op zich is, kunnen Waddenfanaten nu ook van eiland naar eiland reizen. Dit meldt reisorganisatie Waddenhop.  

Plezier voor het hele gezin 

De reis duurt in totaal negen overnachtingen. Het arrangement is speciaal afgestemd op gezinnen. Tijdens een bezoek aan ieder eiland kunnen volwassenen en kinderen in tenten slapen op één van de aangesloten campings. Ontbijt is hierbij inbegrepen, fietsverhuur is beschikbaar op ieder eiland.  Onderweg kun je zeehonden waarnemen, strandzeilen met echte professionals of lekkere drankjes drinken op één van de vele terrassen.

Van Vlie naar Schier 

Op het eerste eiland Vlieland is het mogelijke om mee te reizen met de Vliehors Express, een grote truck die reizigers meeneemt over de ongerepte natuur van het eiland. Op Terschelling bestaat er de mogelijkheid om te kanoën in de Waddenzee als het weer het toelaat. Te Ameland wordt er een Waddenzwerftocht georganiseerd, waarbij reizigers op zoek gaan naar kokkels en schelpen. Vanaf Ameland reist men met een historisch zeilschip naar Schiermonnikoog. Hier is het mogelijk om tijdens de laatste dagen het dorp te ontdekken. Schiermonnikoog is door de dunbevolkte omgeving de uitgelezen plek voor natuurliefhebbers.

Reizigers kunnen weer gratis met de boot terug vanaf Schiermonnikoog naar Lauwersoog, op zo’n 30 minuten van de stad Groningen. Voor informatie over de Waddenhop-arrangementen is deze link beschikbaar.

Door: Nationale Recreatiegids