Schonere waterrecreatie en een nieuw vaarseizoen te Delft

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In samenwerking met de gemeente Delft heeft de provincie Zuid-Holland enkele nieuwe voorzieningen laten bouwen voor de waterrecreatie. Hiermee hopen de bestuurslagen elektrische recreatievaart te stimuleren. Boten hebben een grote invloed op de uitstoot van schadelijke gassen. Met dit soort initiatieven hoopt de provincie de uitstoot te beperken. Dit meldt de provincie Zuid -Holland. 

Nieuw vaarseizoen 

In totaal heeft de provincie 50.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van duurzame watervoorzieningen. Er zijn twee stijgers bijgekomen met elektrische laadpunten en wateraansluitingen. Afgelopen weekend werden de projecten onthuld bij de opening van het vaarseizoen. Vanaf 1 april kunnen bootvaarders weer genieten van ruimere bedieningstijden van bruggen en sluizen.

Digitalisering  

Naast nieuwe laadpunten werkt de administratie van de haven nu volledig via een digitaal systeem. Met behulp van een app is het mogelijk om tickets en bootplaatsen te reserveren. Delft is nu beter aangesloten op het Zuid-Hollandse vaarnetwerk. Ook is hiermee communicatie tussen andere boten gemakkelijker. 

De investering in duurzame waterrecreatie gaat door. De gemeentes en provincie zijn constant op zoek naar een balans tussen recreatie, natuur en het milieu. Bootvaarders moeten kunnen genieten van schone wateren en groene energiebronnen. 

Door: Nationale Recreatiegids