Burgers kunnen reageren op de nieuwe fietsplannen van de Provincie Utrecht

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De gemeenten Utrecht, Nieuwengein en IJsselstein hebben een conceptversie van een nieuwe fietsroute tussen Amersfoort en IJsselstein opgesteld. De routes zijn voor het grootste deel al vastgelegd maar de provincie Utrecht heeft haar burgers de mogelijkheid gegeven om te reageren op de voorgestelde plannen. Dit meldt de Provincie Utrecht. 

Input 

De hoofdlijnen van de plannen zullen ongewijzigd blijven. De Provincie heeft al bedacht waar fietsroutes, kruispunten en rotondes komen. Burgers kunnen zich wel aanmelden voor de digitale informatieavond die op 13 april plaatsvindt. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen ze in ieder geval reageren op de plannen.

Doorfietsroute 

Doorfietsroutes zijn wegen waarop fietsers voorrang krijgen ten opzichte van autoverkeer. Door bestaande fietspaden aan elkaar te rijgen ontstaan dit soort verbindingen. Het wegdek wordt in de nieuwe plannen verbeterd voor fietsers en er komen meer lijnen die de ruimte van motorvoertuigen moeten beperken. Fietspaden worden verbreed en obstakels zullen worden weggehaald. Zo hoopt de Provincie het fietsverkeer nog meer te stimuleren.

Door: Nationale Recreatiegids