Bezoek het insectenhotel tijdens een wandeling in de bossen van Roosendaal

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Nabij de Belgische grens ligt het prachtige natuurgebied van landgoed Visdonk. Ondanks plaatste Natuurmonumenten in samenwerking met Buitenleven Vakanties een nieuw insectenhotel om de flora en fauna een duwtje in de rug te geven. De omgeving leent zich voor prachtige natuurwandelingen en vakantiemogelijkheden. Dit meldt Natuurmonumenten. 

Rozenven 

Op deze website van Natuurmonumenten is een stevige route uitgestippeld van zo’n 11 kilmeter. Wandelaars komen langs landbouwgrond, ongerepte natuur, bos en als eindpunt het Rozenven. Dit is een rustpunt met uitzicht over een meer en een steiger. Naast wandelroutes kun je de omgeving ook te paard of met een mountainbike ontdekken. Aan het einde van de rit kunnen wandelaars genieten van een warme maaltijd bij restaurant Lodge Visdonk.

Solitaire bijen  

Het nieuwe insectenhotel is vooral bedoeld voor de bijen die veelvuldig te zien zijn in de lente- en zomermaanden. Opvallend is dat het insectenhotel plaats biedt voor solitaire insecten. Terwijl bijen doorgaans in koloniën verschijnen blijven er soms verstekelingen achter. In dat geval kunnen ze uitrusten in het insectenhotel, samen met andere kleine diertjes. Het hotel bestaat uit blokjes hout, bamboestokjes en dennenappels.

Het is mogelijk om via Buiten Leven vakanties een accommodatie te boeken in de nabije natuurrijke omgeving. Volg deze website voor meer informatie over een vakantiehuis of een chalet.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Natuurmonumenten