Reeks nieuwe wandel- en fietsroutes langs drinkwaterbronnen in Limburg

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Veel Nederlanders ontdekken dit jaar hun eigen land. De provincie Limburg is dan een unieke plek om te bezoeken. De bergachtige, bosrijke omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten. Met het warme weer is het daarnaast belangrijk om genoeg water te drinken. Daarom kun je vanaf nu wandelen en fietsen langs natuurlijke drinkwaterbronnen. Dit meldt De Limburger. 

Brongebieden 

In totaal telt Limburg zestien brongebieden. Tien van deze gebieden zijn opgenomen in een aantal nieuwe wandel- en fietsroutes van WML - Limburgs drinkwater. Met behulp van waterpompen wordt het water diep uit de bodem onttrokken. Vervolgens wordt het gezuiverd om drinkbaar uit de kraan te komen.

Zichtbaarheid 

Hoewel het voor veel Nederlanders vanzelfsprekend lijkt om vers water uit de bodem of de meren te winnen blijkt puur bronwater een internationale luxe. Om te benadrukken hoe bijzonder het eigenlijk is dat wij een schone drinkvoorziening hebben hoopt WML met de routes meer zichtbaarheid te creëren. Onderzoek heeft aangetoond dat maar weinig mensen bewust zijn van de bron waar hun water vandaan komt.

Via deze link is het mogelijk om op een kaart de fietsroutes te vinden. Verder zijn er langs de routes diverse aangesloten horecagelegenheden en drinkwaterkranen. In totaal zijn er zo’n 125 openbare kranen in de Provincie Limburg.  

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: De Limburger