Strand IJburg vanaf 1 mei weer geopend voor lentepret

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Over een paar dagen kunnen bezoekers aan Amsterdam weer lekker afkoelen aan Strand IJburg. Er is van alles te doen, van zwemmen tot volleyballen en van surfen tot skaten. Op zaterdag 21 mei wordt het strand officieel geopend met een aantal feestelijke activiteiten. Dit meldt Gemeente Amsterdam.  

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening biedt de Gemeente meer dan genoeg te doen. Zo zal er een informatiemarkt zijn over de nieuwe inrichting van het strand. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van kunst, sport en vermaak. Voor iedereen die opzoek is naar een souvenir is het Het Winkeltje, bedoeld voor de verkoop van diverse strandartikelen, ijsjes en ligbedden.

Behoeftes 

Het Strand zit nog in de ontwikkelingsfase. De Gemeente probeert met de aanleg van het recreatiegebied zoveel mogelijk te luisteren naar de behoeftes van de lokale bewoners. De picknicktafels, beachvolleybalvelden en voetbalvelden zijn hier het levende bewijs van. Kinderen krijgen de volle ruimte.

Schoon strand 

Naast voldoende faciliteiten is het ook van belang dat het strand schoon blijft. Zoveel recreatieve activiteit leidt onvermijdelijk tot een grotere druk op de omliggende natuur. Om de papieren zakje en plastic wegwerpverpakkingen zoveel mogelijk op te ruimen heeft de Gemeente daarom enkele strandconciërges aangesteld. Ook de reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil bij onverantwoordelijk weggooien van zwerfvuil.

Via tram 26, de fiets of de auto is Strand IJburg te bereiken aan de Pampuslaan. Voor meer informatie kunnen bezoekers het strand gemakkelijk vinden via Google Maps. 

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Gemeente Amsterdam