E-bikes als smartphone? Connected e-bikes lijken de toekomst

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Ze worden steeds populairder. E-bikes met een ingebouwd scherm die verbonden zijn met het internet. Het is al mogelijk om vanaf je fiets digitale kaarten te volgen of zeldzame vogels op te zoeken. Volgens de fietsenbranche lijkt het de nieuwe stap in de e-bikemarkt. Dit meldt Tweewieler.  

Smartfietsen 

Nu een steeds groter deel van onze tweewielers elektrisch wordt aangedreven lijkt de volgende logische stap de transitie naar ‘smartfietsen’. Zo’n fiets kan qua gebruikersgemak veel meer bieden dan een traditionele e-bike. De fietsbranche kijkt vooral naar mogelijkheden voor beveiliging en diefstal. Dankzij slimme alarmen en locatie-tracking kunnen dieven direct worden opgespoord.

Functionaliteiten  

Gebruikers kunnen ook rekenen op uitgebreide functionaliteiten. Denk aan een app die het perfecte fietsweer voorspelt, verzamelde gegevens over ritafstanden en fietsprestaties of een ouderwetse routewijzer. Volgens de branche zullen smartfietsen de nieuwe gamechanger worden.

Digitaal platform 

Fietsenmakers bieden nu vooral diensten aan met persoonlijk toezicht. Zo wordt de fietser van een afstandje ondersteunt dankzij een digitaal platform. Het zijn nu vooral fietsenmakers en programmeurs die de koppen bij elkaar steken om in te spelen op deze nieuwe trends.

Door: Nationale Recreatiegids