Naobertochten; een oostelijke fusie tussen wandelen en fietsen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Sommige mensen trekken er graag op uit met een fiets terwijl anderen het liefst de benewagen nemen. In het oosten van ons land kunnen ze niet kiezen. Daarom worden daar Naobertochten gehouden. Met een groep leg je een aanzienlijke afstand af met beide de stalen ros en de wandelschoenen. Dit meldt Achterhoek Nieuws Winterswijk.  

Over de grens

Tussen 09:00 en 11:00 uur kunnen wandelaars zich aanmelden voor routes van 15 tot 20 kilometer in de Achterhoekse plaats Winterswijk. Fietsers vetrekken tussen 10:00 en 12:00 voor een tocht van 40 tot 60 kilometer over de Duits-Nederlandse grens. Deelnemers ontvangen bij aankomst een uitgebreide routebeschrijving en onderweg zal er ruimte zijn voor een welverdiende pauze.

Ook in Twente 

Naobertochten worden niet alleen in de Achterhoek gehouden. Ook in het Twentse plaatsjes Markelo werden in maart tochten georganiseerd. Het laat zien hoe de oostelijke regio’s veel delen qua cultuur ondanks hun onderlinge verschillen. Tijdens een Markelse naobertocht werden ook mountainbikes gebruikt.

Startpunt 

De inschrijfkosten bedragen 4,00 euro, waarbij een kleine versnapering onderweg is inbegrepen. Het start en finishpunt is recreatiepark Het Winkel aan Slingeweg 20 te Winterswijk-Brinkheurne, postcode 7115 AG. Meer informatie over de inschrijving is te vinden op deze website

Door: Nationale Recreatiegids