Schippers protesteren tegen komst brug in Elburgse haven

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Afgelopen zaterdag hebben een groot aantal recreatieschippers de haven van Elburg geblokkeerd. De actie was opgezet uit protest tegen de plannen van de gemeente om een brug aan te leggen bij de haven. Volgens de schippers is daar geen ruimte voor en verpest het de mogelijkheid om vrij gebruik te kunnen maken van de haven. Dit meldt Nauticlink. 

De brug werd door de gemeenteraad genoemd als mogelijkheid om het industrieterrein Kruismaten op een veilige manier te ontsluiten. Veel verkeer hiervoor gaat nu door het centrum, wat tot grote drukte en gevaarlijke situaties leidt. Volgens de wethouder is de brug een van de opties om dit probleem op te lossen, dat die er komt is nog geen uitgemaakte zaak. 

Rondweg

De hobbyschippers zijn het er hoe dan ook niet mee eens. Ze noemen de haven veel te krap. Als er een brug komt dan zijn daar ook remmingswerk en aanlegsteigers voor nodig. De schippers zeggen dat daar geen ruimte voor is. Daarnaast zou een brug de bewegingsvrijheid van de recreanten enorm beperken. "Volgens mij willen ze dat niet begrijpen op het gemeentehuis en kijken ze alleen naar de goedkoopste oplossing," aldus een van hen. In plaats van de brug stellen ze voor dat de rondweg wordt doorgetrokken. Daar hebben alle partijen meer profijt van, vinden ze. 

Door: Nationale Recreatiegids