Park de Hoge Veluwe gaat natuurcamping per 2023 sluiten

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De directie van Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft definitief besloten de natuurcamping dat in het park ligt definitief te sluiten per 2023. Dit meldt Vroege Vogels.

Volgens de directie is het besluit genomen omdat het beheer van het park niet tot de "corebusiness van het park" zou horen. Uitbesteden was niet haalbaar. De kosten stegen de laatste tijd steeds verder, terwijl inkomsten achterbleven. Daarom is besloten het gebied definitef te sluiten.

Verstoring van natuur

Een bijkomend element is ook het feit dat veel bezoekers van de camping zich toch buiten de sluitingstijden van het park zich in het gebied wagen. Een voorwaarde van kamperen op de camping is dat de tijden gerespecteerd worden om de natuur in het park tot rust te laten komen en niet te verstoren in de avonduren. In de praktijk bleek dat dit regelmatig toch gebeurde. Meer handhaving zou ook meer kosten met zich meebrengen, wat het park niet kan opbrengen. Wat er met het gebied in de buurt van de ingang Hoenderloo gaat gebeuren is nog niet bekend. 

Door: Nationale Recreatiegids