Recyclen van verpakkingen blijft nog altijd erg achter

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In een onderzoek van Natuur & Milieu is gebleken dat veel verpakkingen nog altijd in de verbrandingsoven eindigen in plaats van te worden gerecycled. Dit meldt Vroege Vogels.

Vooral voedselverpakkingen zijn een probleem. Slechts 15 procent van deze materialen wordt gerecycled. Het gaat daarbij vooral om de plastic verpakkingen. De papieren verpakkingen kunnen vaak door vocht en voedselresten niet worden hergebruikt en worden verbrand. Natuur en & Milieu betreurd dat na alle jaren dat het recyclen op de agenda staat nog altijd zo weinig is bereikt. 

Ook goede ontwikkelingen

Het is echter niet alleen maar kommer en kwel. Door verbeterde technieken worden plastics steeds beter en steeds vaker bewerkt voor hergebruik. Daarnaast beginnen ook steeds meer bedrijven met herbruikbare plastics, vooral als het gaat om drinkbekers. Alleen gaat die ontwikkeling nog erg traag volgens Natuur & Milieu. want vanaf 1 juli volgend jaar moeten bedrijven aan strengere wettelijke eisen voldoen op het vlak van hergebruik. Nu voldoet nog maar 17 procent van de onderzochte verpakkingen die onder deze wetgeving vallen aan de regels die vanaf volgende zomer gelden. Innovatie is dus snel nodig. 

Door: Nationale Recreatiegids