Dit zijn de populairste provincies voor een binnenlandse vakantie

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Wie heeft gezegd dat je geen vakantie in eigen land kunt vieren? Steeds minder mensen, want een vakantie in eigen is steeds meer in trek. Deze zomer trekken meer dan 11 miljoen Nederlanders erop uit om in de vakantie een weekje of langer weg te gaan. Hiermee is het niveau weer terug naar die van 2019, het laatste zomerseizoen voor de uitbraak van corona. Van de 11 miljoen Nederlanders kiezen 3,4 miljoen voor een binnenlandse vakantie. De ANWB zocht uit welke provincies favoriet zijn, meldt Kampeermagazine.

Voor veel Nederlanders is de zomervakantie het moment om de koffers te pakken voor een vakantie. Een onderzoek van de ANWB wijst uit dat ongeveer een derde van de vakantiegangers zich niet laat beïnvloeden door de gestegen prijzen. Een even grote groep ziet wel de gevolgen hiervan en gaan deze zomer korter op vakantie of kiezen voor een goedkopere bestemming. Meer dan de helft van de Nederlanders gaat met de auto op vakantie, een derde kiest voor een vliegvakantie en 8 procent neemt de trein.

Vakantie in eigen land

Door de stijgende prijzen kiezen Nederlanders er ook vaker voor om een vakantie in eigen land te houden. De meest populaire vakantieprovincies zijn Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant.

Daarbij blijkt dat kamperen de meeste populaire vakantievorm is onder Nederlanders die binnen Europa reizen. In totaal gaat ongeveer 15 procent van de vakantiegangers met kampeerspullen op pad.

Onderzoek ANWB

Het vakantieonderzoek van de ANWB is representatief voor de Nederlandse bevolking. In totaal deden 1.000 mensen mee aan het onderzoek. Dit onderzoek geeft inzicht in de vakantieplannen van Nederlanders voor de zomervakantie. De ANWB wil iedereen die op pad gaat inspireren en stimuleren bij het maken van een duurzame keuze.