Zonnebrandpalen geplaatst op verschillende plekken in Nederland

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De zon laat zich weer zien na een regenachtige paar weken. We gaan er met zijn allen weer op uit om van de zon te genieten. Maar hoe fijn de zon ook is, de juiste zonnebescherming is ten alle tijden van groot belang. Je huid kan zich namelijk maar kort zelf tegen de zon beschermen en iedere zonverbranding verhoogt de kans op huidkanker. Nivea Sun, producent van zonneproducten, begint nu met een pilot van vijf zonnebrandpalen waarmee je altijd verantwoord in de zon kunt liggen = ook als je je eigen zonnebrand thuis hebt laten liggen. De palen staan in Walibi Holland, Hof van Eckberge, Griftpark, Vogelpark Avifauna en Vroesenpark Rotterdam, meldt Nivea Sun

De zonnebrandpalen worden geplaatst op de locaties die een combinatie vormen van attractie- recreatie- en stadsparken. Bestemmingen waar mensen doorgaans minder snel zonnebrand mee naartoe nemen dan wanneer zij naar het strand gaan, terwijl het ook belangrijk is om je goed in te smeren. De zonnebrandpalen, die in samenwerking met Sundo geplaatst worden, zijn voorzien van educatieve boodschappen als: ‘zoek schaduw’, ‘bedek met een pet of UV-kleding’ en ‘smeer iedere twee uur opnieuw’. Deze slogans moeten ervoor zorgen dat Nederlanders bewuster worden van het belang van smeren. Ook heeft het merk naar eigen zeggen toegankelijkheid hoog in het vaandel staan, waar zij met deze palen een steentje aan willen bijdragen.

De pilot begint met vijf zonnebrandpalen. Afhankelijk van de resultaten wordt er gekeken naar opties om volgend jaar op te schalen.