Het Limburgse Landschap organiseert gratis wandeling door natuurgebied Ravenvennen

Door Marian van Reesch
2 min
Op zaterdag 26 augustus organiseert Stichting het Limburgs Landschap een gratis groepswandeling door natuurgebied de Ravenvennen. Dit meldt de Limburger.

Volgens de Stichting geeft de tour wandelaars de kans om nog te genieten van de nazomer, voordat de herfst weer de kop komt opsteken. De organisatie noemt eind augustus de perfecte periode voor een wandeling door natuurgebieden de Ravenvennen en het Vreewater. Zo bestaat het landschap uit een afwisseling van naald-, loof- en broekbossen met prachtige gebieden van vochtige heide en vennen.

“De typische Maasduinen die zich uitstrekken van Gennep tot aan Venlo zijn hier ook nog goed zichtbaar en laten de wandelaars soms stevig doorstappen. Door de grote afwisseling aan natuur komt er een scala aan planten en dieren voor. De gidsen geven hierover tekst en uitleg.”

Start

De wandeling begint om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van restaurant en pannenkoekenhuis Jagersrust aan de Straelseweg 35 in Velden. Het is niet nodig om vooraf aan te melden en de wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag. Trek goede wandelschoenen aan en veel plezier!

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

Afbeelding: Jac. Janssen