Ontdek Achterhoekse producten op de fiets met nieuwe routekaart

Door Nationale Recreatiegids
3 min
De fiets op en je tas vullen met lekkere producten uit de Achterhoek. De nieuwe Smaakvolle Routekaart, die is gemaakt voor de gemeenten Zutphen, Lochem en Bronckhorst, laat precies zien waar je moet zijn. De routekaart heeft 80 adressen, zodat er altijd een smaakmaker in de buurt is. Met uitzondering van een aantal seizoensproducten, zijn de streekproducten het hele jaar te verkrijgen. Dat meldt Achterhoek Toerisme.

In de Achterhoek zijn veel voeren, telers en producenten die met elkaar een grote diversiteit aan lokale producten maken. Die zijn nu te ontdekken via de Smaakvolle Routekaart. De Routekaart is gemaakt om de bekendheid van de lokale producten en producenten te vergoten. 80 producten uit de gemeenten Zutphen, Lochem en Bronckhorst zijn hierin opgenomen.

Van het land op je bord

Met een flink aantal adressen biedt de kaart een diversiteit aan producten. Drie fietsroutes voeren je langs verschillende adressen. De routes lopen over het knooppuntennetwerk, waardoor deze eenvoudig te volgen zijn. Naast een fysieke kaart zijn de routes ook online te vinden via het Achterhoek routeplatform. Ook is de Smaakvolle Routekaart gratis verkrijgbaar bij VVV kantoren en de streekproducten die op de kaart vermeld zijn. Check voordat je een bezoekje brengt wel vooraf de openingstijden.

De kaart is gemaakt vanuit het programma De Achterhoekse Productbeleving, waarin de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Zutphen, Achterhoek Toerisme en een aantal andere partijen samenwerken om de bekendheid van de streekproducten in de Achterhoek te vergroten.