‘Oktober is de mooiste maand voor een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug’

Door Nationale Recreatiegids
5 min
De Utrechtse Heuvelrug, een uitgestrekt natuurgebied in Utrecht, nodigt natuurliefhebbers en wandelaars uit om deze oktober de herfst op de Utrechtse Heuvelrug te ervaren. Met glooiende heuvels en historische landgoederen biedt de Heuvelrug een mooi decor voor ontspannende en verkwikkende wandelingen. Ook voor fotograven is het een aanrader! In oktober komt het gebied tot leven met een herfstig kleurenpalet en zijn de kastelen, buitenplaatsen, musea en bezienswaardigheden klaar om ontdekt te worden. Dat meldt Utrechtse Heuvelrug.

Naast prachtige herfstkleuren zijn ook de weersomstandigheden voor een wandeling perfect in oktober. Vorig jaar was oktober zeer zacht, zonnig en droog met gemiddeld maar liefst 13 graden. Het lijkt erop dat we dit jaar ook nog even kunnen genieten van heerlijke zachte temperaturen in oktober. Dus pak je wandelschoenen en ga de natuur ontdekken! Op www.wandelen.opdeheuvelrug.nl vind je wandelroutes voor elk soort wandelaar: van lange-afstandswandelingen tot leuke wandelroutes  met kinderen, allemaal met informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug.

Wandeltips

Wist je dat in de ochtend wandelen een positief effect heeft op de gezondheid? Je begint de dag letterlijk fris en fruitig en stimuleert de bloedsomloop doordat er meer zuurstof binnenkomt. Er zijn nog veel meer voordelen van een wandeling in de ochtend. Het is lekker rustig en je kan genieten van een mooi uitzicht met een opkomende zon. Op jacht naar de mooiste wandelkiekjes? In de herfst worden de dagen snel korter en de nachten vochtiger en kouder. Als resultaat levert dit prachtige mistige uitzichten op!

Wandelevenementen

Op de Heuvelrug vind je ook veel wandelevenementen voor jong en oud, perfect om je hoofd lekker leeg te maken. Ga op pad met een gids langs de Grebbelinie, volg een rondleiding op landgoed De Paltz, bezoek een leuk kabouterpad of ga op paddenstoelenexcursie. Met de themawandelroutes ontdek je alles over het militair erfgoed van de regio of duik je in de geschiedenis van de prachtige kastelen en buitenplaatsen.

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De herfstvakantie (14 tot en met 22 oktober) staat net als vorig jaar in het teken van de Beleefweek. Dan zijn er weer volop activiteiten voor alle leeftijden om te ervaren wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zo bijzonder maakt. Kijk op www.nphu.nl/beleefweek voor meer informatie en voor aanmelding!