Dit wordt het weer de komende week

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Haal de poncho en de regenbroek maar alvast uit de kast. De herfst laat de eerste dagen van november niet op zich wachten. De komende week is het vooral na en later in de week wordt ook verwacht dat het harder gaat waaien met onstuimig weer. Dat meldt Weeronline.

Vandaag is het nog relatief rustig weer, met enige bewolking maar ook een zonnetje. Weeronline meldt dat alleen in het noordoosten van het land er een druppel kan vallen. Naarmate de dag vordert neemt de bewolking vanaf het zuiden toe en daar kan aan het begin van de avond ook al regen vallen. Met temperaturen tussen de 14 en 16 graden is het wel aangenaam om buiten te zijn.

Dinsdag begint op veel plaatsen droog, met lokaal kans op nevel en mist. Er wordt later op de dag regen verwacht, met een temperatuur rond 15 graden.

Vanaf woensdag begint het onstuimige weer deze kant op te trekken. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en het gaat regenen. In de kustgebieden kan het gaan onweren en hard waaien, met windstoten tot 75 km/uur. De temperatuur blijft stabiel tussen 13 en 15 graden.

Herfstweer

De laatste helft van de week wordt het echt herfstweer. Er valt veel regen en er waait een stevige wind. In het weekend blijft het regenen en blijft het hard waaien aan zee. De temperatuur daalt naar zo’n 11 tot 12 graden. Dit is een normale temperatuur voor november.