NK Tegenwindfietsen op donderdag vanwege storm Ciarán

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Voor morgen worden harde windstoten en zelfs storm voorspeld. Dat komt doordat storm Ciarán over Nederland heen trekt. Vooral in het kustgebied wordt stormachtige wind verwacht (windkracht 7-8). De perfecte gelegenheid voor het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering dus, meldt Weeronline. 

Deelnemers gaan donderdag 8,5 kilometer tegen de wind in fietsen. Ze kunnen windstoten tot ongeveer 90 kilometer per uur verwachten. Daarvoor gebruiken de deelnemers simpele fietsen, zonder versnellingen en met enkel een terugtraprem. Inmiddels zijn we al bij de achtste editie van het kampioenschap. Deze kan alleen georganiseerd worden bij zuidwestenwind en met een minimale windkracht van 7. Ook vorig jaar in februari werd het NK Tegenwindfietsen georganiseerd. Toen kwamen er 325 deelnemers naar het kampioenschap, verdeeld over 25 ploegen en 225 individuen.

Dit jaar staat het evenement in het teken van duurzaamheid en ‘consuminderen’. De doeken rondom het parcours komen van andere evenementen. Ook vraagt de organisatie aan de deelnemers of zij niet speciaal hiervoor aerodynamische kleding aanschaffen, maar gewone kleding uit hun kast willen dragen.