Drenthe heeft ambitie om wandelprovincie van Nederland te worden

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Drenthe wil naast fietsprovincie ook wandelprovincie worden. Om dat doel te halen heeft de provincie een wandelnetwerk aangelegd dat volledig op elkaar aansluit. Hiermee kun je in theorie een wandeling maken door Drenthe van in totaal 11.000 kilometer lang, meldt Dagblad van het Noorden.

Wat wel moet worden gezegd is dat 11.000 kilometer alleen kan worden gehaald als je de routes ook andersom loopt. Maar dan alsnog is het een behoorlijke prestatie: 3.919 knooppunten, 35.651 routebordjes en meer dan 5.700 kilometer aan elkaar verbonden wandelpaden in de provincie.

Het netwerk van wandelpaden werd afgelopen donderdag officieel geopend. Dat gebeurde tijdens het wandelcongres op vakantiepark Westerbergen in Echten. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je wilt lopen kan er een route uitgestippeld worden met de kaart.

Wandelprovincies

Tijdens de wandeling kom je langs allerlei culturele bezienswaardigheden, horeca en attracties. Het doel is om de toeristische aantrekkingskracht van de provincie te vergroten.

Maar de provincie heeft er ook een andere ambitie mee. Met deze wandelroutes wil Drenthe Gelderland en Limburg van de troon stoten als ‘wandelprovincie van Nederland’. De twee provincies zijn op dit moment populairder onder wandelaars. Daar heeft Drenthe wat op verzonnen, stelt gedeputeerde Willemien Meeuwissen.

Niet alleen recreanten en wandelaars maken namelijk gebruik van het wandelnetwerk. Ook ondernemers en culturele instellingen maken gebruik van de knooppunten om themaroutes onder de aandacht te brengen.