Gemeente Olst-Wijhe wil inzetten op recreatie en toerisme langs de IJssel

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De gemeente Olst-Wijhe heeft het idee om door middel van natuurherstel en dijk in de uiterwaarden van de IJssel aantrekkelijker te maken voor toeristen. Wat de gemeente betreft moet het ‘een toonaangevende bestemming worden voor natuur, recreatie en duurzaamheid’, meldt Salland1.

VVD-wethouder Hans Olthof van Olst-Wijhe wil met de plannen die hij voor ogen heeft ervoor zorgen dat de IJssel op de toeristische kaart wordt gezet. Daarbij wordt ingezet op fietsers, wandelaars en watersporters. De wethouder spreekt over een ‘IJsselpark’, tussen Wijhe en Olst.

Faciliteiten

Om die plannen te bekrachtigen moet er wel iets gebeuren met de omgeving. Ook daar heeft de gemeente over nagedacht. Zo wil het onder meer de jachthaven verplaatsen en uitbreiden, de loswal aantrekkelijker maken door middel van een podium, een horecapaviljoen en extra wandelmogelijkheden. Daarnaast moet het informatiecentrum in Den Nul worden aangepakt.

Duurzaamheid

Een belangrijk uitgangspunt bij de plannen van de gemeente is dat er op een duurzame manier moet worden gerecreëerd. Daarbij stelt Olthof dat de ondernemers ‘graag willen samenwerken met de natuur’.