Wandel of fiets langs kunst aan het Klompenpad

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Sinds 2021 staan de Klompenpaden een weekend lang in het teken van kunst. Ook dit jaar zetten kunstenaars hun werken neer langs Klompenpaden. Geïnteresseerden kunnen op 1 en 2 juni weer van kunst in de natuur genieten, tijdens een wandeling of fietstocht, meldt Wandelnet.

In het weekend van 1 en 2 juni staan een aantal wandel- en fietspaden weer in het teken van kunst. Regionale kunstenaars zetten dan hun werken neer in onder andere de natuur van Landgoed de Lieskamp. De kunst heeft de natuur als thema en moet daarmee de harmonie tussen natuur en kunst schetsen. Ook staan kunstenaars bij hun kunstwerken om de voorbijgangers in detail erover te vertellen of om aan nieuwe kunst te werken.

Diverse routes

Verschillende Klompenpaden in het land zijn dat weekend een kunstroute. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes te volgen, met startpunten in Achterberg, Bennekom of vanaf de Binnenlandse Hooilanden. Natuurlijk kun je ook zelf een route uitstippelen bij een Klompenpad in de buurt. Kunst aan het Klompenpad heeft een route uitgezet bij Landgoed de Lieskamp van zo’n 2,5 kilometer lang.

Samenwerking zelfstandige kunstenaars

Het initiatief ‘Kunst aan het Klompenpad’ komt voor uit een samenwerking van negentien zelfstandige kunstenaars, Think Pink Studios en Landgoed de Lieskamp. Het wordt ondersteund door de cultuurmakelaar in de gemeente Wageningen.