Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

Het volledige plan wordt dinsdagavond gepresenteerd tijdens een informatieavond vab organisatie Prolander in Nieuw-Schoonebeek. Volgens de projectleider, Carolien van de Bles, kan er ‘hier en daar’ nog wat worden aangepast, maar het overgrote deel van de plannen is definitief.

Buffer met natuur en water

Wat er precies gaat veranderen? Er komt – vanzelfsprekend – meer natuur, met een waterbuffer, moeraszones, grasland en beplanting. De afgelopen jaren hebben Prolander, provincie Drenthe, Waterschap Vechtstromen, Staatsbosbeheer, Stichting Tussen Beek en Veen en gemeente Emmen hard gewerkt aan een concessie.

‘Allerlei vormen van recreatie’

Naast een boost voor de natuur moeten de plannen ook een economische impuls geven. Dat wordt onder meer gerealiseerd door het toevoeg van meerdere vormen van recreatie, zoals fietsen, wandelen en kanoën. Dinsdag zal blijken hoe dit zich concreet zal uiten in het natuurreservaat.

Duitse toeristen

Volgens Van de Bles is het gebied steeds populairder aan het worden voor wandelaars en fietsers. Niet alleen voor mensen uit de buurt, maar ook voor onder andere Duitsers. De landsgrens is dan ook dichtbij het natuurreservaat.

De informatieavond over het project vindt op dinsdagavond plaats in de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek om 19:30 uur.