Dit is de meest fietsvriendelijke gemeente van het land

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Woensdag 5 en donderdag 6 juni was het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Daar kwamen ondernemers en professionals uit de fietsbranche samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en actuele vraagstukken met elkaar te bespreken. Maar ook om de fietsgemeente van het jaar bekend te maken. Die vind je in Zeeland, meldt Omroep Zeeland.

Je zou eigenlijk verwachten dat de meest fietsvriendelijke gemeente ergens in Drenthe te vinden is, maar fietsers denken daar echter anders over. Zij kozen namelijk voor een gemeente in de andere kant van het land, namelijk Noord-Beveland in Zeeland. De burgemeester, Loes Meeuwisse, kon haar oren niet geloven. Toch kan ze zich wel voorstellen waarom de gemeente is verkozen tot de meest fietsvriendelijke gemeente: “We hebben prachtige fietspaden en we doen ook heel veel”, zegt ze tegen Omroep Zeeland. De gemeente organiseert namelijk ook ‘fietsweken’ in de gemeente. “Van valpreventie tot dikkebandenrace en dan vandaag [6 juni] de ZLM tour”, zegt wethouder Stephan van Belzen.

Beste kleine fietsgemeente

Vorige maand werd Noord-Beveland al uitgeroepen tot beste kleine fietsgemeente van het land. De gemeente komt nu ook als de algehele winnaar uit de bus. 

Afbeelding ter illustratie