Aantal optredens en voorstellingen Oerol op Terschelling afgelast door weer

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Een domper voor het Oerol-festival op Terschelling. Niet alleen is het niet bepaald optimaal festivalweer, door de weersomstandigheden heeft het festival op het eiland een aantal optreden en voorstellingen moeten schrappen. Zo is het Straattheater niet meer op straat en is een deel van het festivalterrein op het strand niet open gegaan, meldt Omroep Friesland.

Dat er optredens of voorstellingen moeten worden geannuleerd is niet nieuw, stelt Carola Poleij van Oerol. De organisatie overlegt om te kijken welke optredens een risico met zich meebrengen. Op basis daarvan wordt besloten of er optreden worden geannuleerd. “Maar het blijft improviseren.” Onder andere 'Beam at the Beach' en de voorstelling RoZéO van Gratte Ciel en muziektheaterstuk Huis G. van Via Berlin zijn afgelast.

Zo zijn alle ‘expedities’ in het landschap eerder stopgezet. Door het hoge water is onder andere het landschapskunstwerk ‘De Streken’, ter nagedachtenis van oprichter Joop Mulder van Oerol, niet bereikbaar. Daar stond het water zo hoog dat je het niet kan bereiken ‘zonder natte voeten te krijgen’,

Straattheater is indoortheater

Gelukkig kon het Straattheater wel voortgezet worden, maar dan binnen in plaats van op straat. Die is nu in Café De Stoep. Ook zijn een aantal optreden bij het festivalhart De Deining naar binnen verplaatst.

De komende dagen is de weersverwachting iets beter, maar ‘het blijft altijd lastig voorspellen’.