Leden jeugdafdeling IVN mogen natuurgebied inrichten

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De IVN-jeugd mag deelnemen aan een interessant project, genaamd ‘Speelraam’. Zij beslissen namelijk mee over de inrichting van een natuurgebied in Grave. De jeugdafdeling van de lokale IVN hielp mee met het maken van de tekening en diende het plan in bij het Waterschap Aa en Maas. Dat meldt NPO Radio 1.

De kinderen, met een leeftijd tussen 8 en 14 jaar oud, zijn druk aan het tekenen en ontwerpen geweest om de natuurspeelplaats in Grave in te richten. Het wordt een gebied met insectenhotels, nestkastjes, een bloemenweide, poel en natuurlijk een speelterrein.

Zo is de IVN-afdeling Grave ook op de naam van het project, ‘Speelraam’, gekomen. “Het gaat zowel om de Raam als het inrichten van een natuurspeelplaats die kinderen mochten inrichten”, aldus Wil van Hout, één van de leiders van de jeugdafdeling.

Ontwerp realiseren

Alle ontwerpen en tekeningen van de kinderen zijn in één grote tekening gezet. Daarmee zijn de kinderen naar het waterschap gegaan. Die gaat het ontwerp voor het grootste deel overnemen, waardoor er een gebied ontstaat dat zowel geschikt is voor flora en fauna als voor kinderen om plezier te hebben.

Afbeelding ter illustratie