Na regen van vandaag komt komende week zonneschijn terug

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De weersverwachting van vandaag is niet bepaald rooskleurig te noemen. Het is fijn voor de plantjes dat er veel regen valt – alhoewel nu.nl meldt dat er ook veel bomen verzuipen in de regenplassen – maar minder leuk voor ons. Wees niet getreurd: de verwachting voor volgende week ziet er al een stuk beter uit.  

Waar er een flinke regenwolk over het land trekt vandaag, is het volgende week een stuk aangenamer weer.

Gemiddelde temperatuur

Normaal gesproken is het midden juli zo’n 24 graden overdag. Die temperatuur bereiken we deze vrijdag niet, met zo’n 16 tot 18 graden maximaal. De regen van vandaag werkt niet mee.

Toch lijkt het erop alsof we volgende week het maandgemiddelde wel gaan bereiken. De wolken trekken in de loop van zaterdag weg en vanaf dan wordt het zonniger en droger. Op maandag tikt het kwik een temperatuur van 28 graden (in Landgraaf) aan. De dagen erna wordt het weliswaar iets koeler, maar met temperaturen schommelend tussen 24 en 27 graden ook niet om over te klagen.

Zonintensiteit

Rond deze tijd van het jaar is de zonintensiteit op zijn hoogst. Let er daarom op dat je je goed insmeert als je naar buiten gaat, ook wanneer je niet in de zon bent.